понеділок, 17 березня 2014 р.

Обстановка на кордонах Чернігівщини

Ситуація в Чернігівській області стабільна і контрольована, військ Російської Федерації у безпосередній близькості біля державного кордону України, що межує з Чернігівщиною, немає. Ставати у черги до військкоматів, аби записатися у добровольці, не треба.
Про це 17 березня під час брифінгу в облдержадміністрації заявили представники Збройних Сил України, Державної прикордонної служби та обласного військового комісаріату.
«Учора ввечері виконуючий обов’язки міністра оборони України Ігор Тенюх зазначив, що на північному напрямку досягнуто паритет з військовими силами Російської Федерації», – повідомив начальник регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Вадим Мисник.
«Ми не володіємо інформацією щодо наявності російських військ – людей і техніки – у безпосередній близькості з державним кордоном України», – наголосив він, але не виключив, що війська РФ перебувають на вказаній території, але на більшій відстані.
Також, за його словами, сьогодні вранці Верховна Рада України затвердила указ в. о. Президента України Олександра Турчинова про часткову мобілізацію військовозобов'язаних,  яка має відбутись протягом 45 днів.
Але підготовка наступальних операцій з боку російських військ не завершена. Таку думку в ході прес-конференції озвучив адмірал, екс-заступник начальника Генштабу Збройних сил України Ігор Кабаненко. "Зараз продовжується зосередження російських  військ біля східних кордонів України  це 3, 20 армія. Вони підготовлені, вони відповідним чином оснащені і вони знаходяться безпосередньо біля наших кордонів", - зазначив експерт. 

Немає коментарів:

Дописати коментар