вівторок, 18 березня 2014 р.

Що в Корюківці діється з прапором Євросоюзу?

Що в Корюківці діється з прапором Євросоюзу?
(Копію статті подано на публікацію до районної газети "Маяк")
Останнім часом шириться дуже багато розмов і чуток щодо вивішення прапору Євросоюзу на адмінприміщенні Корюківської міської ради. Одні запитують: «навіщо вивісили?», інші ж «навіщо зняли?». Дехто взагалі порівнює події в нашому місті з подіями і персонажами фільму «Весілля в Малинівці». Я, як журналіст, що веде свій особистий http://kozak-koryka.blogspot.com/ блог (саме на ньому пишуть свої питання з цього приводу наші земляки)  і котрий намагається не пропускати сесій районної і міської рад, хотів би вже не в Інтернеті, а через районну газету дати нашим землякам деякі пояснення, підкріпивши їх документально (витягами з рішень сесій міськради).
Отже, чому взагалі на приміщенні Корюківської міськради було вивішено прапор Євросоюзу? Історія почалася з того, що у депутата міськради Сергія Милейка, який  активно співпрацював з представництвом Європейської Комісії і свого часу організовував проведення «Днів Європи» в Корюківці, виникла ідея запропонувати таке питання на розгляд сесії. 15 жовтня 2013 року, під час засідання двадцятої сесії міської ради шостого скликання, він виніс пропозицію  запровадити практику використання Прапора Європи під час державних свят та проведення урочистих заходів на території міста Корюківки. Ця пропозиція була одностайно підтримана іншими депутатами.   До вашої уваги витяг з рішення «Про використання прапора
Європи в місті Корюківка»:  З метою забезпечення підтримки населенням України євроінтеграційного курсу, як одного з пріоритетів внутрішньої і зовнішньої політики України, відповідно до ст. 11 Закону України "Про засади внутрішньої та зовнішньої політики", керуючись ст. 25 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні",
міська рада в и р і ш и л а :
1. Запровадити практику використання прапора Європи під час державних свят та проведення урочистих заходів на території міста Корюківка.
2. Рекомендувати керівникам підприємств, установ та організацій міста вивішувати прапор Європи поряд з Державним прапором у дні свят, визначених у додатку до цього рішення, та під час проведення міжнародних заходів.
3. Довести дане рішення до відома жителів міста Корюківка шляхом оприлюднення на офіційному веб-порталі міської ради.
У додатку до рішення цієї сесії було зазначено і
П Е Р Е Л І К
свят, під час яких вивішується прапор Європи, а саме:
1. 22 січня − День Соборності України.
2. 1 та 2 травня − День міжнародної солідарності трудящих.
3. 9 травня − День Перемоги.
4. Третя субота травня − День Європи в Україні.
5. 28 червня − День Конституції України.
6. 16 липня − День проголошення державного суверенітету України.
7. 23 серпня − День Державного прапора України.
8. 24 серпня − День Незалежності України.
9. Субота, яка передує Дню визволення Корюківки від німецько-фашистських загарбників − День міста Корюківка.
10. 26 вересня − Європейський день мов.
11. 1 грудня − день проведення Всеукраїнського референдуму на підтримку Акту проголошення Незалежності України.

В той же день  Сергій Милейко передав прапор ЄС голові міськради Ігорю Матюсі. З того часу і майже до кінця лютого 2014 року прапор не вивішувався. Після ж сумно відомих подій у столиці нашої держави, 24 лютого 2014 року була скликана позачергова двадцять третя  сесія міськради шостого скликання, на якій вже, цитую рішення: «В знак підтримки прагнення Верховної Ради України та народу України до євроінтеграційного курсу як одного з пріоритетів внутрішньої і зовнішньої політики України, відповідно до ст. 11 Закону України "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики", керуючись ст. 25, 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", міська рада вирішила:
         1. Вивісити на адміністративному приміщенні Корюківської міської ради за адресою: вул. Бульварна, 6, м. Корюківка,− прапор Європейського Союзу в термін з 24.02.2014 р. по 09.03.2014 р.». Дане рішення набрало чинності з моменту його прийняття і одразу ж після закриття сесії С.Милейко особисто закріпив прапор ЄС на флагштоці фасаду адміністративного приміщення. 
Уважно вчитавшись у це рішення, можна отримати і відповідь на питання  «чому зараз прапор не майорить над міськрадою?» Бо, згідно з ним, 9 березня 2014 р. сплив термін його перебування на фасаді приміщення і прапор було знято працівниками установи. Наступного разу його, швидше за все, буде вивішено (згідно  «ПЕРЕЛІКу свят») у дні 1, 2 та 9 травня. Отож не тривожтеся, не піддавайтеся на провокаційні чутки, а  дочекайтеся і все побачите…


1 коментар:

  1. Все это "игра". И все мы это прекрасно знаем. Мы знаем все, зачем он висел, почему его убрали. События в Украине показали, что политики пытались "играть", но вот беда их "игра" развалилась. То что сейчас творится, это замыливание правды. Вот только зачем это вам, журналисту? Почему статья вышла, именно в таком формате? Вы тот кто доносит людям правду, а бумаги в данной ситуации совсем не имеют никаких доказательств.

    ВідповістиВидалити