понеділок, 10 березня 2014 р.

"Бастіон " у Севастополі

Російські війська "підтягують" до Севастополя пересувні ракетні комплекси «Бастіон» ( на фото). З  їх допомогою вони, мабуть, намагатимуться воювати з кораблями США .


Чому виникла така думка? Бо нещодавно почалися спільні польсько-американські навчання і американський есмінець «Тракстон» вже наблизився до українських територіальних вод. Крім того, в Егейському морі зараз знаходиться ударна авіаносна група: суперавіаносець «Джордж Буш » ( George HW Bush ) у супроводі інших кораблів і трьох підводних човнів.
Довідка. Рухомий береговий ракетний комплекс «Бастіон» здатний вражати надводні кораблі і судна всіх класів і типів на відстані до 300 км (як поодинокі цілі, так і десантні, авіаносні, ударні групи), причому в умовах вогневої і радіоелектронної протидії. 
На початку 2011 року Чорноморський флот РФ, а саме 11-а окрема берегова ракетно-артилерійська бригада (дислокація - Анапа) отримав третій рухливий береговий ракетний комплекс ( ПБРК ) «Бастіон». Два попередні комплекси були поставлені в 2010 році. Також 11-а бригада озброєна старим, але потужним озброєнням - самохідними 130-мм артустановками А-222 «Берег» та ПКРК «Редут».

Немає коментарів:

Дописати коментар