четвер, 13 березня 2014 р.

Губернатор спілкувався з людьми...


Новий губернатор поспілкувався з людьми

Новий губернатор вийшов до людей

Кілька днів тому новопризначений голова облдержадміністрації Володимир Івашко вийшов ввечері на Красну площу Чернігова, щоб поспілкуватися з жителями міста. Він відповів на численні запитання чернігівців про політичну й економічну ситуацію в області та інші проблеми сьогодення. Пропонуємо вашій увазі окремі фрагменти цієї розмови.
– Володимире Олександровичу, які кадрові зміни і як швидко відбудуться в нашій області?
– Що стосується призначення нових керівників, то, звичайно, буде враховано думку громадськості. Для забезпечення стабільної соціально-економічної ситуації в реґіоні насамперед потрібно переформатувати роботу відповідних обласних структур та райдерж­адміністрацій. Вертикаль виконавчої влади складатиметься з професіоналів, які якісно і чесно виконують свою роботу та мають повагу серед людей. Органи виконавчої влади мусять працювати на повну потужність, аби люди бачили, що влада старається не для себе, а для народу. Особисто я прийшов працювати для людей, для громади і звітуватиму насамперед перед ними, а не представлятиму інтереси певних політичних сил. Якщо діяти інакше, то результату не буде. Не можна маніпулювати громадською думкою. Керівникам підрозділів треба вивчати, аналізувати проблеми та потреби людей, вчасно реагувати на звернення. І такі зустрічі, як ця, мають відбуватися в усіх містах і районах, аби був зворотній зв’язок. Є розуміння, що вороття назад немає. І якщо ми не зробимо ефективних кроків, то шлях цієї влади буде такий, як і попередньої.
– А де працюватимуть ті, кого звільнять?
– Я не збираюся вирішувати питання їхнього працевлаштування.
– Справжнє зло нашого суспільства – злочинна корупція та хабарі, які стали звичним явищем для досягнення фінансового благополуччя, вигідних договорів, призначення на високі посади, одержання багатогектарних земельних ділянок. Викорінити цей негатив досить складно, але боротися треба. Які важелі натискатимете?
– Корупція в’їлася в наше буття настільки, що далі вже нікуди. Зрозуміло, за місяць-другий цієї проблеми не вирішити. Як голова і підприємець, я беру під особистий контроль питання боротьби з корупцією та хабарництвом у реґіоні, а також роботу правоохоронних органів. Усі керівники перевіряючих і контролюючих органів мають працювати прозоро і без «викручування рук». Наголошую, що влада негайно реагуватиме на кожен факт порушення законодавства, зловживання посадами. Потрібно суттєво поліпшити роботу в напрямку доступності і відкритості влади. На часі – якісні зміни у відносинах між посадовцями та громадою. Ми маємо починати працювати по-новому вже сьогодні. Головне завдання –
напов­нити конкретним змістом сподівання людей, які чекають на реальні зміни на краще.
– Нині невиправдано зростають ціни на повсякденні товари, відповідно – пенсії та зарплати реально зменшуються. Як змінити цю ситуацію?
– Колишня влада жила за рахунок кредитів та спустошення бюджету. А тепер кримінальні елементи наживаються на курсі валют. Я думаю, що завдяки стабілізації фінансової системи, усуненню кримінального податку ціни мусять піти вниз.
– Як Ви вважаєте, місцеві роботодавці допоможуть поліпшити економіку реґіону?
– Сьогодні люди бажають одного – стабільної роботи, якій би не заважали контро­люючі органи. Тому для влади питання створення нових робочих місць – це головний критерій діяльності.
– Скільки можна терпіти отой «бес­прєдєл», який існує в Чернігівській школі №35? Є конкретні факти зловживань з боку директора школи. Але освітянське керівництво міста й області на них не реагує.
– Новопризначені керівники дієво відреагують на всі зловживання в цій школі.
– Є пропозиція зупинити масове вивезення деревини за кордон.
– Згоден, вивчимо це питання. Я завжди буду радий почути слушні пропозиції.
– У комунальних ЗМІ, зокрема в «Деснянській правді», мало не на кожній сторінці друкували фото очільників області, в районках – місцевих керівників. Нова влада продовжуватиме таку популістську практику, до речі, за бюджетні кошти?
– На мою думку, це тільки шкодить авторитету високопосадовців, адже люди оцінюють роботу керівників владних структур не за кількістю фотографій у газетах, репортажів на телебаченні та радіо, а за наслідками їхньої роботи. Можна красиво розповідати, писати, але якщо немає реальних результатів та зрушень, то люди швидко дадуть оцінку новій владі. Це покажуть і вибори, які відбудуться в травні.
– Попереднє керівництво облдерж­адміністрації дуже настійно доводило до кожної організації чи установи рознарядку на передплату «Деснянської правди». Нинішня влада робитиме так само?
– Справді, раніше органи виконавчої влади в обов’язковому порядку організовували передплату газети, в якій друкували звіти і численні інтерв’ю, аби впливати на формування суспільної думки. Для цього до управлінь, установ, організацій, юридичних осіб доводили плани. Я гарантую, що тепер цього не буде! (Оплески присутніх). Людина без будь-якого тиску і за власним бажанням має передплатити те чи інше видання. Натомість потрібно зібрати головних редакторів і запитати, про що вони пишуть, як висвітлюють життя, де бувають їхні кореспонденти.
Наостанок Володимир Івашко наголосив:
– Якщо у когось є потреба зустрітися зі мною, я готовий до ділового спілкування.
Записав Сергій ГАЙДУК

Немає коментарів:

Дописати коментар