понеділок, 19 травня 2014 р.

Центральну площу Корюківки перейменовано.

Центральну площу Корюківки перейменовано.

  16 травня відбулася чергова двадцять п’ята сесія Корюківської міської ради шостого скликання. Серед інших на розгляд сесії було винесено питання «Про перейменування площі 50 років Жовтня м. Корюківка». Нагадаю читачам, що ідея перейменування центральної площі нашого міста виникла після трагічних подій у Києві 18-20 лютого 2014 року.  Вже 24 лютого була скликана позачергова двадцять третя сесія Корюківської міської ради шостого скликання, до порядку денного якої були включені питання:
- Про суспільно-політичну ситуацію в державі;
- Про використання прапора Європейського Союзу в м. Корюківка;
- Про перейменування площі 50 років Жовтня м. Корюківка.
Пропозиція   щодо     перейменування   була обговорена і подана на розгляд постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, благоустрою, надзвичайних ситуацій, екології, енергозбереження, транспорту, зв’язку та контролю за використанням об’єктів комунальної власності та приватизацією.
  Отже, на виконання рішення двадцять третьої позачергової сесії Корюківської міської ради шостого скликання від 24 лютого 2014 року «Про перейменування площі 50 років Жовтня м. Корюківка» та на підставі Положення про порядок найменування та перейменування назв вулиць, провулків, площ, скверів та споруд у м. Корюківці, затвердженого рішенням дванадцятої сесії Корюківської міської ради шостого скликання від 27 липня 2012 року, керуючись ст. 37 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Корюківська  міська рада  вирішила перейменувати площу 50 років Жовтня м. Корюківка, присвоївши їй нову назву «Площа Героїв України». Тобто, з п’ятниці 16 травня наша центральна площа має вже інше ім’я. Міський голова Ігор Матюха запевнив, що й інформаційні таблички з відповідною назвою будуть виготовлені та прикріплені в кількох відведених для цього місцях. 

Ще Ігор Валерійович проінформував присутніх про стан справ щодо облаштування пам'ятника на честь Героїв України в нашому місті та презентував присутнім кілька ескізів майбутнього пам’ятника (див. фото).
– Всі роботи по виготовленню зобов’язався виконати один місцевий підприємець, - повідомив міський голова. – Він же погодився й профінансувати основні витрати – близько 20 тис. грн. Тобто бюджетні кошти у цю справу залучатися не будуть.

 Також Ігор Матюха просив і представників засобів масової інформації і безпосередньо депутатів звернутися до жителів міста з проханням надавати свої пропозиції щодо визначення місця, де буде встановлено пам’ятник. Пропонуємо і Вам, шановні читачі, не бути байдужими та долучитися до цього обговорення.

 



Немає коментарів:

Дописати коментар